НОВИНИ

От нашите пратеници в САЩ: Кои са проблемите пред новия президент?

Александър Марков
от Александър Марков
20:15, 03.11.2020
Чете се за: 01:33 мин.
САЩ

След няколкомесечна кампания, пълна с разделения и напрежение и понякога откровена омраза, днес е последният възможен и ключов ден, в който 240 милиона американци трябва да изберат 46-ият президент.

100 милиона вече гласуваха предварително, което поставя рекорд. Втори мандат за Доналд Тръмп или първи за Джо Байдън е големият залог на тези избори.

Първите избирателни секции отвориха днес във Вашингтон и по източното крайбрежие в 7 сутринта. Последни ще отворят тези по Западното, Тихоокеанското крайбрежие.

Кой действително избира президент на САЩ?

Бързи и динамични предварителни резултати ще очакваме между 1.00 и 3.00 ч. сутринта българско време на 3 срещу 4 ноември. Преодоляване на икономическата криза и излизане от пандемията от коронавируса, както и лекуване на раните на расовото разделение, това са трите проблема, които измъчват американците през последната една година и за които те очакват решение от новия президент.

"Не разбирам от политика, но знам, че трябва да върнем Байдън, защото той беше с Барак Обама. Нещата бяха добре, нали разбирате", каза Поп Уилямс - избирател, Филаделфия, Пенсилвания.

"Целият ми блок е за Байдън, а до нас са предимно привърженици на Тръмп. Така че кой знае? Не знам какво ще стане, но исках да дам своя принос", каза Лаверн Уилямс - избирателка, Кеноша, Уисконсин.

"Гласувах за Тръмп, защото харесвам неговата политика. Особено съм горда с 400-те мили стена, която изгради по южната граница и как спря трафика на хора, но и на наркотици, които убиват нашия народ", каза Даяна Холси, Минеаполис, Минесота.

Президентът Тръмп закри предизборната си кампания с френетичните 11 митинга за последните 48 часа, като се стопира в Мичиган. Обиколи ключови щати като Пенсилвания, Уисконсин, Флорида, Джорджия, Северна Каролина и Охайо, които трябва да донсат изборната победа за който и да било от двамата.

От нашите пратеници в САЩ: Тръмп обеща 4 неща на американците

Тръмп обеща 4 прости неща на американците - ваксина срещи COVID-19, в края на карантината икономическо възстановяване и 10 милиона работни места. Сутринта в интервю за "Фокснюс" сам опроверга себе си, заявявайки, че ще признае победа, само ако има солидни резултати и е сигурен, че печели. Президентът ще прекара изборната нощ в източното крило на Белия дом с 400 души, подбрани гости.

"Ако не ви звуча като типичния политик от Вашингтон, това е... защото за щастие, не съм политик. Невинаги играя по правилата на Вашингтон и това е така, защото съм избран, за да се боря за вас и се боря за вас по-силно от всеки друг преди мен. Джо Байдън е купен от големите корпорации - от технологичните гиганти, от медиите, от хора с власт и интереси. Дали са му над 300 млн. за кампанията, а той дори няма да спечели. Не вярвам, че ще спечели", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да намериш свободно болнично легло в столицата - поглед отвътре
Да намериш свободно болнично легло в столицата - поглед отвътре
От нашите пратеници в САЩ: Вече гласуваха 93 милиона американци
От нашите пратеници в САЩ: Вече гласуваха 93 милиона американци