НОВИНИ

От нашите пратеници в САЩ: Тръмп обеща 4 неща на американците

Александър Марков
от Александър Марков
18:22, 03.11.2020
Чете се за: 00:55 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС

След няколкомесечна кампания, пълна с разделения и напрежение и понякога откровена омраза, днес е последният възможен и ключов ден, в който 240 милиона американци трябва да изберат 46-ият президент.

100 милиона вече гласуваха предварително, което поставя рекорд. Втори мандат за Доналд Тръмп или първи за Джо Байдън е големият залог на тези избори.

Президентът Тръмп закри предизборната си кампания с френетичните 11 митинга за последните 48 часа, като се стопира в Мичиган. Обиколи ключови щати като Пенсилвания, Уисконсин, Флорида, Джорджия, Северна Каролина и Охайо, които трябва да донесат изборната победа за който и да било от двамата.

Тръмп обеща 4 прости неща на американците - ваксина срещи COVID-19, в края на карантината икономическо възстановяване и 10 милиона работни места. Сутринта в интервю за "Фокснюс" сам опроверга себе си, заявявайки, че ще признае победа, само ако има солидни резултати и е сигурен, че печели. Президентът ще прекара изборната нощ в източното крило на Белия дом с 400 души, подбрани гости.

Първите избирателни секции отвориха днес във Вашингтон и по източното крайбрежие в 7.00 ч. сутринта. Последни ще отворят тези по Западното крайбрежие.

"Ако не ви звуча като типичния политик от Вашингтон, това е, защото за щастие, не съм политик. Невинаги играя по правилата на Вашингтон и това е така, защото съм избран, за да се боря за вас и се боря за вас по-силно от всеки друг преди мен. Джо Байдън е купен от големите корпорации - от технологичните гиганти, от медиите, от хора с власт и интереси. Дали са му над 300 млн. за кампанията, а той дори няма да спечели. Не вярвам, че ще спечели", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в САЩ: Джо Байдън ще очаква резултатите в Делауеър
От нашите пратеници в САЩ: Джо Байдън ще очаква резултатите в Делауеър
От първо лице: Как жестокото нападение се отрази на хората във Виена?
От първо лице: Как жестокото нападение се отрази на хората във Виена?