НОВИНИ

Валери Симеонов: Критиките към разходната част на Бюджет 2021 са безотговорни

bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 03.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В този момент на криза държавата изпълнява задълженията си към гражданите и го прави отговорно, а не от политически подбуди, свързани с наближаващите избори.

Това каза в "Още от деня" заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той припомни, че тези разходи са предвидени за повишаване на пенсии и на заплащането на лекари, медицински работници, МВР служители, както и за социално подпомагане на засегнати от кризата.

Борисов разпореди ГЕРБ да внесат промени в бюджета с повече пари за медици и служители на МВР

Що се отнася за възможността от пряко финансиране на бизнеса, във връзка с икономическите щети от COVID кризата, Симеонов смята, че това е въпрос на приходи. За разлика от някои страни на запад, които предприеха такива мерки, у нас това е по-трудно. Правителството обаче е отделило значителни средства за подпомагане на бизнеса. Симеонов открои тук мярката 60:40, въпреки че, по негово мнение, тя невинаги е била насочена там, където е най-необходима.

По отношение на усилията за овладяване на разпространението на коронавируса Симеонов е привърженик на по-строгите противоепидемични мерки, включително пълно затваряне. За спазването на тези мерки той смята, че трябва да се носи сериозна отговорност и от високопоставени личности. Съгласен е с министъра на здравеопазването за по-силен натиск върху болници, които не разкриват COVID отделения.

Заместник-председателят на Народното събрание заяви, че ще направи предложение депутатите да преминат към дистанционен режим на работа поради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус в парламента.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обществени нагласи към позицията на България относно започването на преговори на Северна Македония за членство в ЕС
Обществени нагласи към позицията на България относно започването на преговори на Северна Македония за членство в ЕС
Проф. Владимир Чуков: Атентатът във Виена е срещу държавата като цяло
Проф. Владимир Чуков: Атентатът във Виена е срещу държавата като цяло