НОВИНИ

Вече 10 месеца мост над река Струма е затворен след поройните дъждове

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 09.10.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Вече 10 месеца мостът над река Струма на третокласния път Благоевград - Покровник продължава да бъде затворен, след като обилните валежи подкопаха устоите му още през декември миналата година.

Мостът край Покровник свързва областния център с шест населени места. След затварянето му хората от близките села са принудени да преминават през обходен маршрут, който е неудобен за децата, учениците и работещите и значително оскъпява разходите им за придвижване.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха за БНТ, че срокът за реконструкция на стария и изграждане на нов мост е 390 календарни дни, но този срок ще започне да тече едва когато има сключен договор с фирма изпълнител на проекта. За да изразят недоволството си, през месец май местните хора излязоха на протест, като към днешна дата са готови за нови протестни действия.

Емилия живее в Покровник. Селото е само на 10 минути с кола от Благоевград, но след затварянето на моста се налага да обикаля по обходен маршрут, за да стигне до областния център.

На мястото на съществуващото аварирало съоръжение ще се изгради нов стоманобетонен мост, като стойността на обществената поръчка е в размер на близо 8,7 млн. лева. 10 месеца след затварянето на моста има избран изпълнител на поръчката, но не и сключен договор с него.

Преди обаче да се премине към реконструкция на авариралия мост се налага да се измести главният газопровод, захранващ целия град.

От пресцентъра на Пътната агенция съобщиха за БНТ, че Областно пътно управление Благоевград многократно е изпращало писма до фирмата собственик на газопровода за необходимостта от изместване на съоръжението, но все още не са предприети действия от тяхна страна.

Автор: Аксения Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски узакони третата си титла по баскетбол на колички
Левски узакони третата си титла по баскетбол на колички
Прокуратурата: Служителят на ГДБОП е опитал да заблуди полицаите, бил е в силно неадекватно състояние
Прокуратурата: Служителят на ГДБОП е опитал да заблуди полицаите, бил е в силно неадекватно състояние