НОВИНИ

Прокуратурата: Служителят на ГДБОП е опитал да заблуди полицаите, бил е в силно неадекватно състояние

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 09.10.2022 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Служителят на ГДБОП е опитал да заблуди полицаите, бил е в силно неадекватно състояние. Той е на 36 години. Управлявал е автомобила по начин, който е застрашавал останалите участници в движението. Изпробван е с техническо средство, резултатът е положителен за употреба на амфетамин. Първоначално е посочил, че е полицейски служител на МВР, отказал е да конкретизира от коя дирекция е, опитал се е да заблуди полицаите, че е служител на друга дирекция на Министерството на вътрешните работи - дирекция "Вътрешна сигурност", заяви Георги Иванов, прокурор от Софийската районна прокуратура.

Предстои да му бъде поискана мярка "задържане под стража". Количеството амфетамин ще бъде установено след назначените експертизи.

Задържаният служител на ГДБОП е шофирал след употреба на амфетамин

Има сигнал за български гражданин, който в автомобила си е транспортирал 4-ма мъже от марокански произход, отказал е да спре за полицейска проверка и е имало преследване. На столичното Околовръстно шосе водачът на автомобила е предизвикал лека катастрофа с полицейски автомобил. Повдигнато му е обвинение за неподчинение на орган на властта, както и обвинение за хулиганство при управление на моторно превозно средство, задържан е за срок до 72 часа.

Задържаха 7 мигранти в центъра на София след катастрофа (СНИМКИ)

Имало е подобен случай, в който водач на лек автомобил е превозвал 7 граждани на чужди държави, отново е реализирал пътнотранспортно произшествие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече 10 месеца мост над река Струма е затворен след поройните дъждове
Вече 10 месеца мост над река Струма е затворен след поройните дъждове
Макс Верстапен е световен шампион за втора поредна година
Макс Верстапен е световен шампион за втора поредна година