НОВИНИ

Вече е факт: Надал срещу Джокович на олимпийския турнир в Париж

Двамата ще се срещнат за 60-ти път на корта.

Станко Димов
от Станко Димов
19:03, 28.07.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Тенис
Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Големият сблъсък между Рафаел Надал и Новак Джокович във втория кръг на олимпийския тенис турнир стана факт. В дебюта си в надпреварата на единично в Париж Надал победи с 2:1 сета Мартон Фучович, в отделните части 6:1, 4:6, 6:4, като по този начин осигури битка №60 срещу Джокович. До момента сърбинът води с 30:29 победи, като за последно двамата се срещнаха на „Ролан Гарос“ преди 2 години, когато победител излезе испанецът.

Въпреки съмненията дали ще излезе за мача си на сингъл заради травма на дясното бедро и снощния му мач на двойки с Карлос Алкарас, испанецът започна убедително и поведе с 3:0, а след това с още един пробив с 5:1, за да затвори частта след още един гейм.

Във втория сет двамата си размениха ролите. Фучович стабилизира играта си и проби рано носителя на 22 титли от Големия шлем, задържа нивото си и, въпреки съпротивата на испанеца, след разменени брейкове в края тенисистът от Унгария взе частта на свой ред с 6:4.

В оспорвана решаваща част, изправила на крака зрителите на корт „Филип Шатрие”, Матадора се върна от 0-40 при свое подаване, след което поведе с пробив. Макар и трудно затвърди. По-късно допусна двойна грешка при втория си мачбол, но сложи точка на спора при третия след два часа и половина игра.

Рафаел Надал е двукратен златен олимпийски медалист – на единично и двойки. Първо място от Олимпийски игри пък е едно от малките неща, които убягват на Джокович в кариерата му до момента.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Третият мандат отива при "Има такъв народ"
Третият мандат отива при "Има такъв народ"