НОВИНИ

Великолепен Цецо Соколов заби 25 точки на Зенит, Динамо (М) докосва титлата в Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:53, 18.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Европейски волейбол
великолепен цецо соколов заби точки зенит динамо докосва титлата европа

Капитанът на българския национален отбор по волейболен Цветан Соколов и клубният му Динамо (Москва) направиха решителна крачка за спечелването на трофея от турнира за Купата на CEV.

Вчера в Двореца на спорта "Динамо" в Москва, Соколов и компания се наложиха много трудно у дома над Зенит (Санкт Петербург) с 3:2 гейма (26:28, 25:18, 20:25, 26:24, 15:9) в първия финал на втория по сила европейски клубен турнир.

Цецо Соколов, който се възстанови от контузия в глезена, изигра чудесен мач и имаше основна заслуга за победата на московчани над големия си съперник.

Българският диагонал реализира впечатляващите 25 точки (4 блока, 2 аса 49% ефективност в атака) в полето на Зенит. Съотборникът му Ярослав Подлесних пък добави още 16 точки (1 ас, 60% ефективност в атака и 57% позитивно посрещане) за победата.

Тимът на Зенит пък бе без основния си диагонал Виктор Полетаев, който лекува контузия в коляното, а натурализираният кубинец Ореол Камехо се появи за кратко в игра като резерва, но не успя да помогне на тима си да стигне до победата.

В тяхно отсъствие Иван Яковлев приключи с 19 точки (7 блока!, 1 ас и 65% ефективност в атака), а Егор Клюка се отчете със 17 точки (2 блока, 2 аса, 50% ефективност в атака и 40% позитивно посрещане), но и това не бе достатъчно за победа.

Реваншът между двата тима е следващия четвъртък (25 март) от 18:30 ч. българско време в Санкт Петербург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изсечени дървета пред НСА
Изсечени дървета пред НСА
Бракониери нападнаха с нож горски служители в Разлог
Бракониери нападнаха с нож горски служители в Разлог