НОВИНИ

Венци Стефанов: Надявам се с помощта на Бакеро един ден футболистите на Славия да са гръбнака на националния отбор

венци стефанов надявам помощта бакеро един ден футболистите славия гръбнака националния отбор
bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 25.06.2023
Чете се за: 04:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в студиото на предаването "Арена спорт", за да говори за новия треньор на "белите" Хосе Мария Бакеро, какво да очакваме от неговата работа, както и представянето на българския национален отбор в мачовете през юни.

В разговора Стефанов разкри, че е останал доволен от видяното в първите тренировки под ръководството на клубната легенда на Барселона и очаква скоро да види положителните резултати.

"Бакеро работеше с цялата школа в Барселона на едно място, което просто не мога да ви опиша. С моите колеги говорихме и преценихме да видим дали едно име като Бакеро ще помогне на за изграждането на един отбор от българи. За разлика от всички други треньори той каза, че ще работи с това, което има. Това ни убеди да дадем шанс на този човек да надгради нещо в Славия и съм убеден, че ще е така. Той работи интензивно. Мотото му е: "Всяка една тренировка е като финал". Работи предимно и основно с топка и очаквам да видя резултатите", започна босът на Славия.

"Бакеро е успял да се адаптира към Стоичков та за какво му е да се адаптира към нашето първенство. Убеден съм, че той няма никакви капризи и претенции. Видяхте и на пресконференцията, че даже не поиска и преводач. Каза ми, че ще понаучи български. Помощникът му също е много голямо име. И двамата са много земни хора на фона на това какви футболисти са били", допълни той.

Венци Стефанов засегна и темата и с липсата на сегашни български футболисти, които да се доближават до ранга на хора като Христо Стоичков.

"Първо, трябва да имаш в себе си хъс, желание, мъжество. Когато си на терена, да мислиш само за победата, да играеш за отбора и да даваш всичко от себе си. Надявам се, че при по-младите ще има такива. В миналото имахме плеада от подобни футболисти и затова побеждавахме отбори като Германия", убеден е дългогодишният ръководител на Славия.

Накрая Стефанов коментира и представянето на националния отбор в европейските квалифиакции в мачовете през юни и освен това сподели мнението си за работата на селекционера Младен Кръстаич.

"Мачът свършва, когато съдията даде последния сигнал. Отпуснеш ли се малко повече винаги биваш наказан. Липсва ни малко опит. Не искам да коментирам работата на треньора, защото станахме много специалистите по темата. Искам да има спокойствие в отбора и се надявам той винаги да намира подходящите футболисти, защото се видя в последния мач, че някои от смените не бяха правилните. Най-щастлив съм от това, че дава път на млади български футболисти. Търси сред играчите, с които разполагаме у нас. Убеден съм, че ще открие и други момчета, на които да даде шанс", заяви президентът на Славия

"Момчетата се раздадоха срещу Сърбия. Безспорно това бе най-добрият ни мач в последно време, но някъде "скръцна" нещо и стана този гол. Може би имаше грешка в защитата, но не можем да ги виним. Дано Кръстаич да открие и други футболисти. За мен например един Ради Кирилов трябва да е там. Виждате, че една година говорихме за Ивайло Чочев, че трябва да присъства. Понякога трябва да се вслушаш и хората отстрани. В Славия също залагаме на млади футболисти и се надявам, и с помощта на Бакеро един ден те да бъдат гръбнака на националния отбор", завърши Венцеслав Стефанов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Зетрополе" - празник на етрополските зетьове
"Зетрополе" - празник на етрополските зетьове
От нашите пратеници в Атина: С какви нагласи отиват до урните гърците?
От нашите пратеници в Атина: С какви нагласи отиват до урните гърците?