НОВИНИ

Венцислав Стефанов: Максимално трябва да се дава шанс на младите

Венцислав Стефанов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 10.07.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцислав Стефанов е на мнение, че младите български футболисти трябва да получават максимален брой шансове, за да придобият необходимия опит и желаните качества.

Столичанинът сподели очакванията си за предстоящите мачове на "белите" в интервю за прадаването "Арена спорт".

"И двата ни предстоящи мача са сериозни и отговорни. Трудно се играе във Варна. Спартак ще иска пред собствена публика да покаже максимума си. Ще бъде интересен мач и вярвам, че Славия ще победи", заяви той.

Президентът на Славия коментира и трансфера на Мартин Георгиев в Барсенлона.

"На 15 юли ще се подпише договора с Барселона. Той е минал медицински прегледи. Той е един от първите млади футболисти, привлечен за тази година. На 100% съм убеден, че той ще заиграе голям футбол в Барселона. Той е интелигентен и отговорен славист. Иска ми се и Светослав Вуцов да прецени кое е най-добре за развитието му. Аз съм говорил с него и с родителите му", допълни той.

Венцислав Стефанов вярва, че родните футболисти трябва да получават възможно най-много шансове за изява и да се учат от чужденците.

"Аз не съм треньор, но политиката е, че максимално трябва да се дава шанс на младите. Трябва да участват в максимален брой мачове. Тогава идва самочувствието, рутината, опита и желанието. Ние се отнасяме към нашите деца с любов и те ни се отблагодаряват по същия начин. Аз съм съгласен да има чужденци, но само ако са топ. Нашите момчета ще се учат от тях. Но, ако чужденците са по-слаби от нашите... Аз съм предлагал клубовете, които развиват наши деца, да бъдат поощрявани с финансови стимули", добави той.

Президентът на Славия е обнадежден, че Младен Кръстаич ще постигне успехи, ако оглави националният отбор по футбол за мъже.

"Българите се извъртяха почти всичките. Младен Кръстаич ще бъде добър треньор и няма да му се качват на главата разни мениджъри. Той е доказан специалист. Дано стане той и дано вдигне дисциплината и скоростта на отбора", пожела си той.

Венцислав Стефанов очаква Лудогорец да попадне в групите на Шампионска лига и се надява Левски да изгради сериозен аванс преди реванша с ПАОК.

"Лудогорец може да отиде в шампионска лига и дано успее. Левски има труден противник в лицето на ПАОК, тежко се играе в Солун, там е ад", завърши той.

Можете да видите цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Симидчиев: Важно е темпът на ваксинацията да се промени
Д-р Симидчиев: Важно е темпът на ваксинацията да се промени
В Пловдив започва националното турне "Хотел шест звезди - ексклузивна актьорска вечер"
В Пловдив започва националното турне "Хотел шест звезди - ексклузивна актьорска вечер"