НОВИНИ

Венеция Ангова, ПП-ДБ: ГЕРБ много искат да управляват с "Възраждане", но не им стиска

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 07.12.2023
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

"ГЕРБ не са ни съвсем партньори. В момента от страна на ГЕРБ виждаме, че много им се иска да управляват с "Възраждане", но не им стиска". Това коментира в "Денят започва" депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова.

"От една страна те постоянно ни атакуват публично - чрез лидерите, чрез Делян Добрев, който е т.нар. вътрешна опозиция срещу ПП-ДБ. От друга страна, когато искат да прокарат нещо, с което не сме съгласни, ползват гласовете или негласовете на "Възраждане" - когато те не гласуват, понякога нещата не минават в парламента".

Чрез бюджета и вдигането на доходите показваме, че за нас е важно европейското развитие на България, посочи още тя. Според Ангова ГЕРБ и ДПС опитват да държат бюджета като заложник.

"Борисов и Пеевски като че ли пеят в един хор, не знам кой е диригентът. За мен беше изненада да отида на бюджетна комисия, свикана от Йордан Цонев и той самият да я разпусне заради разбирателство между ГЕРБ и ДПС да няма комисия по повод здравната система".

Гледането на бюджета започва от следващия понеделник, когато ще има извънредно заседание на парламента. "Ненужно се забавихме с една седмица", коментира Венеция Ангова:

Механизмът за управление е разписан и предложен от ПП-ДБ още през юли.

"В него се казва, че решенията в Народното събрание минават през съгласуване с ръководството на парламентарните групи, а регулаторите преминават през процес, който не е квотен. Идеята е да се търсят най-правилните хора за правилните позиции. В началото се събират номинации, след това минават документален преглед и интервю - като назначаването на човек във фирма".

Трябва да се види дали е чиста биографията, както и какъв е моралът на кандидата. За нас е важно регулаторите да заработят, но правилно, каза Венеция Ангова.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астън Вила победи Манчестър Сити и го измести от третото място във Висшата лига
Астън Вила победи Манчестър Сити и го измести от третото място във Висшата лига
Фиорентина отстрани Парма след дузпи и се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия
Фиорентина отстрани Парма след дузпи и се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия