НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП: Не е възможен кабинет с друг премиер, нито с друг финансов министър

bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 10.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Не е възможен кабинет с друг министър-председател, нито с друг финансов министър. Нашият министър-председател е Кирил Петков. Нашият финансов министър и вицепремиер е Асен Василев, това заяви в "Панорама" депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

България се намира в един изключително деликатен момент. Без правителство, без парламент, без бюджет рискуваме да изпаднем в дълбока икономическа и политическа криза, отбеляза той.

Причините, поради които правителството и парламентът трябва да продължат да работят са вътрешни, външни и борба с корупцията, изтъкна той. Вътрешните касаят приемането на актуализацията на бюджета, за да може да се реализират антикризисните мерки, за да се набавят средствата за енергийните компенсации и за актуализация на пенсиите.

Външните са свързани с грантовите средства, които предстоят да дойдат с Плана за възстановяване и устойчивост, освен това трябва да се реализира реформата с КПКОНПИ, добави Сабрутев.

На въпрос дали управляващата коалиция има 12 души, които да подкрепят решенията ѝ, той заяви, че това ще стане ясно по време на гласуванията. Идеята на министър-председателя Кирил Петков е да проведе разговори с отделни народни представители, като им обясни какви са приоритетите пред правителството.

Относно актуализацията на бюджета, той коментира, че в бюджетна комисия са станали свидетели на абсолютен фарс. За първи път в историята на България бюджетна комисия не приема актуализацията на бюджет.

Партиите, които не подкрепиха актуализацията са Възраждане, ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", обясни той.

По думите му бюджетната комисия вчера е отправила послание към хората, че иска да вдигнат пенсиите им, но няма да даде пари за това, каза още Сабрутев.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Каримански: Ще подкрепим актуализацията на бюджета на първо гласуване
Любомир Каримански: Ще подкрепим актуализацията на бюджета на първо гласуване
Небойша Видич: Балкан играе най-добрият баскетбол в момента в България
Небойша Видич: Балкан играе най-добрият баскетбол в момента в България