НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП: Не искаме безпринципна подкрепа

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 21.06.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

"България към днешна дата се намира отново на кръстопът. Кръстопът дали ще се продължи промяната, която започнахме, или ще се върнем 12 години назад. Дали ще се върне статуквото и корупцията на власт. Не искаме безпринципна подкрепа. Искаме подкрепа, за да завършим актуализацията на бюджета, за да увеличим пенсиите, за да направим реформата в КПКОНПИ, за да направим всичко необходимо, за да усвоим 13 милиарда от Плана за възстановяване", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев в "Още от деня".

По думите му протестът или шествието е за това държавата да продължи да работи, България да не влезе в спиралите на кризите.

"4% ръст на Брутния вътрешен продукт, исторически връх на външните инвестиции, намаляване на дълга на България с два милиарда, положителен рейтингов доклад на "Фич", похвала от немския министър на финансите. Това е ясен сигнал, че икономиката като цяло е добре. Инфлацията е факт, всички я усещаме. Беше ясно казано кои са причините, за да я има тази инфлация. И тези причини не могат да бъдат пряко повлияни от правителството", подчерта Венко Сабрутев.

И допълни, че "Възраждане" и ИТН ще трябва да обясняват пред своите избиратели защо гласуват с ДПС и ГЕРБ. Според него преди шест месеца "Продължаваме промяната" са станали гарант на политическата сигурност в България.

"България беше в поредната политическа и икономическа криза. Ние станахме стожер на четворна коалиция, базирана на ясни приоритети, на разписано коалиционно споразумение, преговори, които се проведоха пред очите на всички. Предателят е партията, която реши, след като внесохме закона за реформа на КПКОНПИ, разбихме мафията на границата. И тогава нашите коалиционни партньори от ИТН решиха да излязат от коалицията", каза още Венко Сабрутев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": "За" или "против" вота на недоверие? Гласовете на българите са почти изравнени
"Референдум": "За" или "против" вота на недоверие? Гласовете на българите са почти изравнени
Крищоф Милак защити световната си титла на 200 метра бътерфлай със световен рекорд
Крищоф Милак защити световната си титла на 200 метра бътерфлай със световен рекорд