НОВИНИ

Весела Лечева бе обявена за почетен гражданин на Полски Тръмбеш и откри ремонтирания плувен комплекс

На празника на града присъства президентът Румен Радев. Държавният глава поздрави знаменитата спортистка за поредното признание.

Весела Лечева откриване на плувен басейн
Снимка: Пресслужба
bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 09.09.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Весела Лечева бе обявена за почетен гражданин на Полски Тръмбеш. Председателят на Българския стрелкови съюз и член на комисия на МОК бе удостоена със званието по време на тържествата, с които беше отбелязана 60-а годишнина от създаването на града. На тържествена церемония председателят на Общинския съвет Маринета Кузманова обяви новия почетен гражданин на града, а вечерта Лечева получи плакета си и на централния площад.

"За мен е огромна чест да получа най-високото отличие на Община Полски Тръмбеш. Изпитвам особено чувство на гордост. Гордост, която съм изпитвала, когато съм се качвала на най-високото стъпало, когато съм слушала българския химн, когато съм виждала да се вее българския флаг. Гордост, която ме е крепяла през всичките години и като ваш народен представител. Всичко, съградено днес в Полски Тръмбеш, е дело на вашите усилия, никой не може да успее сам", каза Весела Лечева пред жителите и гостите на Полски Тръмбеш.

Тя сподели, че през всичките години на своята политическа кариера е искала да се отблагодари на хората за доверието, което е получавала от тях.

"Знам, че всяка инвестиция, направена в спорта дава здраве за всички поколения - от малки до големи. Образова, възпитава нашите деца, но дава и много възможности за успешна реализация. Заради това винаги съм се опитвала да допринасям за развитието на региона, за развитието на спортната инфраструктура на малките общини, които имат най-голяма нужда“, отбеляза още Лечева.

На празника на града присъства президентът Румен Радев. Държавният глава поздрави знаменитата спортистка за поредното признание.

По-рано Лечева заедно с кмета на града Георги Чакъров преряза лентата на закрития плувен басейн, който е част от местния плувен комплекс „Добри Динев“.

В миналото съоръжението е било ползвано от стотици млади спортисти, но впоследствие е затворено заради лошо състояние и липса на инвестиции. С подсигурените от Министерството на младежта и спорта сградата е изцяло топлоизолирана, с обновена фасада и покрив. Изградени са нови съблекални, филтърни съоръжения, отоплителна инсталация на газ и е поправено самото басейново корито.

„Много населени места се нуждаят от такива съоръжение, но тук в Полски Тръмбеш сте инвестирали всеки лев по предназначение и днес имате един модерен и красив басейн. Трансформацията е впечатляваща, защото на това място само преди няколко години беше трудно човек да си помисли, че отново ще може да се спортува“, каза Лечева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда
Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда