НОВИНИ

Ветровито, но все още необичайно топло за октомври и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 25.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Времето
Слушай новината

По-често значителна ще се задържи днес облачността, а вечерта в западните райони от страната ще завали дъжд. Температурите ще останат необичайно високи за края на октомври - максималните между 24 и 29 градуса. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, по северните склонове на Западна Стара планина ще е временно силен - фьон, с пориви до близо 90 км/ч.

Валежи ще има и през нощта, на повече места и по-значителни в Югозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури утре ще са между 12 и 17 градуса, в София - около 13 градуса.

Максималните слабо ще се понижат и ще са между 21 и 26 градуса, в София - около 22 градуса. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще намалява, но в Източна България ще се задържи значителна, на места с превалявания и гръмотевици.

Значителна ще се задържи облачността по Черноморието, на места с превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачно, на места и с валежи, ще бъде и в планините преди обяд. През втората половина на деня в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще намалява. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен вятър с посока от запад-югозапад.

Валежи от дъжд се очакват и на много места в Западна и Централна Европа, включително и на Пиренейския полуостров, където ще бъде и много ветровито. Интензивни валежи и гръмотевични бури ще има в отделни райони и на Балканите. В Северна Европа ще е по-студено от обичайното и с валежи главно от сняг.

У нас, в близките дни в Източна България сутрин видимостта ще бъде намалена. Слабо и временно затопляне ни очаква в петък. По-късно през деня и през нощта срещу събота ще превали главно в Северна България.

В неделя и през първите дни от новата седмица в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, а в източните райони остава с условия за намалена видимост.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Булгартрансгаз: Съдът на ЕС отмени глоба от над 77 млн. евро, наложена на БЕХ за господстващо положение
Булгартрансгаз: Съдът на ЕС отмени глоба от над 77 млн. евро, наложена на БЕХ за господстващо положение
Психично болен мъж уби по жесток начин баща си в шуменско село (СНИМКИ)
Психично болен мъж уби по жесток начин баща си в шуменско село (СНИМКИ)