НОВИНИ

Ветровито, с максимални температури между 5 и 10 градуса следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 21.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Много студено беше и тази сутрин, с отрицателни температури в почти цялата страна, с изключение на Черноморието, в Плевен – минус 4°, в София – минус 6° , във Видин - минус 8°.

Максималните температури днес ще бъдат между 5° и 10°. След слънчевото начало на деня, в близките часове облачността ще продължи да се увеличава. Ще духа умерен, в югоизточните райони - силен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви е в сила в областите Смолян, Кърджали, Хасково и Бургас.

През нощта вятърът ще се ориентира от север. Ще бъде слаб, в източната половина на страната – умерен. Минималните температури утре ще бъдат между минус 6° и плюс 1°, максималните - от 9° до 14°.

Ще има променлива облачност, по-значителна в Южна и Източна България, където на места ще превали дъжд. Ще бъде ветровито, повече в източната половина от страната, където се очакват пориви до около 80 – 90 км/ч.

Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Още по-ветровито ще бъде в планините, със силен и бурен североизточен вятър. Ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг. Максималните температури в курортите ще са между минус 8° и минус 3°. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Ветровито ще бъде и в останалите балкански страни. Над по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, с повече облаци и превалявания в южните райони.

У нас, в сряда вятърът ще отслабне, а облачността ще намалее. През следващите дни ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има съмнения за отнесените мини в Черно море, информацията е по линия на руските служби
Има съмнения за отнесените мини в Черно море, информацията е по линия на руските служби
Борислава Христова и Александър Везенков са номер 1 за 2021 година
Борислава Христова и Александър Везенков са номер 1 за 2021 година