НОВИНИ

Ветровито следобед, опасно силни пориви утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 01.02.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще е променлива. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и в западната част от Горнотракийската низина - временно силен вятър от запад-северозапад. Днес максималните температури ще бъдат между 4° и 9°.

През нощта по-значителна ще е облачността главно над планинските райони и на отделни места там ще превалява слаб сняг. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад и утре максималните температури ще се повишат още малко - ще са между 7° и 12°, в София - около 7°. Облачността ще започне да се увеличава най-рано над западните райони. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен и силен, а в областите с предупреждение от първа степен, код жълто, се очакват пориви със скорост до около 90 км/ч.

Много ветровито време утре и в планините - със силен и бурен северозападен вятър и максимални температури по върховете от минус 9° до минус 12°. Ще има и слаби валежи от сняг, временно интензивни във вечерните часове в Рило-Родопската област.

С валежи и от дъжд, и от сняг ще бъде и утре в много райони от Европа. Ще вали и на много места на Балканите, с изключение на южните части от полуострова, все още слабо, но през нощта срещу петък валежите ще се активизират.

Ветровито и с валежи ще бъде и у нас в близките дни, предимно от сняг и по-съществени в събота. След временно затопляне, температурите ще се понижават и в неделя ще бъдат по-ниски от типичните за началото на февруари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цена на газа от 124,35 лв./MWh за февруари предлага "Булгаргаз"
Цена на газа от 124,35 лв./MWh за февруари предлага "Булгаргаз"
НС реши: Минималната работна заплата ще е 50% от средната за страната
НС реши: Минималната работна заплата ще е 50% от средната за страната