НОВИНИ

Вицеадмирал Кийт Блънт: НАТО няма намерение да стои още дълго извън Черно море

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 10.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

НАТО няма намерение да стои още дълго извън Черно море. Това заяви при посещението си във Варна командирът на Военноморското командване на пакта вицеадмирал Кийт Блънт.

Той обяви, че НАТО следи внимателно военните действия в Украйна. Сигурността в Черно море е основна тема на срещата между вицеадмирал Блънт и командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

Военноморските сили на България продължават да обследват водите на Черно море за плаващи мини, каза контраадмирал Михайлов. Операциите се провеждат съвместно с Румъния и Турция.

"Ние ревизираме нашите планове всеки ден според обстановката. Разполагаме с подводници, кораби и самолети, на които програмата се адаптира всеки ден. Искам да подчертая способностите на България, Румъния и Турция и още веднъж акцентирам, че НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море", заяви вицеадмирал Кийт Блънт, командир на Военноморското командване на НАТО.

"Ние непрекъснато контролираме морските пътища, за да осигурим безопасно и свободно корабоплаване. Откакто започна опасността сме получили 18 сигнала, на които сме реагирали своевременно, за щастие нито един от тях не беше потвърден за мина", допълни контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС.

Репортер: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна в хотел в старата част на Велико Търново
Пожар избухна в хотел в старата част на Велико Търново
Владо Николов: Когато децата те правят щастлив
Владо Николов: Когато децата те правят щастлив