НОВИНИ

ВиК - Бургас спира водата в част от Свети Влас, въпреки че жителите си плащат

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
10:11, 13.06.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Наши зрители ни сигнализираха, че повече от 36 часа са оставени без вода при 35-градусовите жеги. Казусът е от квартал Инцираки в Свети Влас. Хората твърдят, че са си заплатили разходите по водоснабдяването, но въпреки това водата е спряна, не заради авария. Вчера късно следобед водата е пусната, но от ВиК - Бургас са подчертали, че това е временно решение, защото има неплатени задължения в размер на близо 60 000 лева към дружеството. Кой носи отговорност за това и какъв точно е казусът?

Недоволни граждани се събраха пред ВиК - Бургас.

"Бяхме два дена без вода и вчера вечерта водата беше пусната, но ни беше казано, че това е временно решение", каза Ана Бобчева.

"Плащаме си водата, но тя е спряна. Според думите на управителя на мрежата имало 60 000 неплатени сметки. Всъщност заради няколко потребителя се държи целия квартал без вода с някакви искания, които трудно могат да се удовлетворят", коментира Йордан Виденов.

"На 11 юни ни беше прекъснато водоподаването. От страна на ВиК - Бургас разбрахме, че техния партньор ДЗЗД "Чиста вода", който инкасира от нас суми за изразходената вода, не е направил плащания за малко повече от 57 000 лева. И от ВиК - Бургас изискват ние да ги платим, солидарно, като всички ние разполагаме с разплащателни документи, че редовно си плащаме водата", подчерта Гергана Ангеловска.

Хората обясниха, че плащат сметките си за вода на ръка на инкасатор, който е от ДЗЗД "Чиста вода" собствениците на водопровод, плащат на ръка пари на инкасатор, а не директно на ВиК - Бургас.

Вижте прякото включване на Давид Сукнаров

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лионел Меси няма да вземе участие за Аржентина на Олимпийските игри в Париж
Лионел Меси няма да вземе участие за Аржентина на Олимпийските игри в Париж
Бразилия не успя да победи САЩ в контрола преди Копа Америка
Бразилия не успя да победи САЩ в контрола преди Копа Америка