НОВИНИ

Вики Томова започва в основната схема в Сен Мало днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 04.05.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Тенис
вики томова започва основната схема сен мало

Втората ракета на България Виктория Томова ще излезе по-късно днес на корта за двубоя си от първия кръг на турнира от категорията WTA 125K в Сен Мало, Франция.

25-годишната софиянка ще има за съперничка №8 в схемата Кристина Макхейл от САЩ, като мачът помежду им е поставен трети на Корт №2, което означава, че трябва да започне около 16 часа българско време.

126-та в света българка вече изигра един двубой в надпреварата, като вчера се справи с германката Вивиан Хайзен след обрат в единствения кръг от квалификациите.

За съжаление обаче, съдбата отреди на Вики възможно най-тежкия съперник в първия кръг на основната схема, а именно 28-годишната Кристина Макхейл.

Родената в Ню Джърси тенисистка понастоящем се намира на 90-то място в световната ранглиста, като може да се похвали с една титла от веригата на WTA и още два триумфа на двойки.

Томова и Макхейл имат един мач помежду си, който датира от края на 2018-та година, когато във втория кръг на квалификациите в Бризбейн американката печели с 6:4, 6:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец може да спечели десетата още тази вечер
Лудогорец може да спечели десетата още тази вечер
Нормална е ситуацията на граничен пункт "Кулата"
Нормална е ситуацията на граничен пункт "Кулата"