НОВИНИ

Виктория Томова пред БНТ: Имаше много българи на трибуните, това ми помогна (ВИДЕО)

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова записа победа в два сета при дебюта си на Олимпийски игри.

Виктория Томова Париж
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 28.07.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Тенис
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова записа победа в два сета при дебюта си на Олимпийски игри. Софиянката се наложи с 6:4, 7:6 (4) над Магдалена Фрех (Полша) и заслужи място във втория кръг на Игрите в Париж. След последната точка Томова даде интервю за БНТ.

„Знаех че няма да е лесен мач, тук няма лесни двубои, особено когато играеш за родината. Дадох всичко от себе си, малко съм уморена, програмата е доста тежка тази година. Радвам се, че успях да се събера и да не играя трети сет, защото направи бях изцедена, точките бяха доста дълги. Радва се че започнах с победа“, коментира Томова пред БНТ.

„Спазвах тактиката си да играя към нейния форхенд с топспин, тя използва силата на противниците си. Не е лесен съперник за мен със стила си на игра, но се радвам, че успях да наложа тактиката си и се радвам, че тя проработи“, добави най-добрата ни тенисистка.

„Днес беше доста влажно, не бих казала, че беше толкова топло, влагата повлия физически на всички тенисисти. Вчера не успях да играя заради дъжда, но може би беше по-добре за мен, защото си починах“, каза Томова.

Тя коментира и каква е разликата между Олимпийския тенис турнир и останалите от календара на WTA.

„Това, че играеш за държавата си, имаше много българи на корта, това ми помогна в ключовите моменти. Различно е усещането когато не играеш за себе си. Доста е готино, харесва ми да играя на Олимпийски игри“, каза софиянката.

Във втория кръг Томова ще срещне Ема Наваро (САЩ).

„Играхме в Хобърт, тя тогава спечели турнира, загубих в три сета. В третия сет имах болки в крака. В първия играх доста добре срещу нея. Тя играе страхотно тази година, но аз обичам да играя на клей, нямам очаквания, ще се боря и се надявам на добър резултат като днес“, заяви Томова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Програма - 29.07.2024 г.
Париж 2024: Програма - 29.07.2024 г.
Златен медал с олимпийски рекорд за Леон Маршан
Златен медал с олимпийски рекорд за Леон Маршан