НОВИНИ

Боряна Калейн пред БНТ: Когато човек има цел, няма нищо невъзможно (ВИДЕО)

Олимпийската вицешампионка призна, че е дала всичко от себе си и не съжалява, че не е успяла да спечели златото.

Боряна Калейн
bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 13.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн сподели радостта си след спечелването на сребърния медал във френската столица.

Възпитаничката на Марияна Памукова изказа благодарностите си към своята треньорка.

"Не мисля, че напълно мога да осъзная това, което постигнах. Най-силни бяха думите на личния ми треньор след последното съчетание. Марияна Памукова ми каза, че ме обича. И двете знаехме, че сме си свършили работата. И двете бяхме уверени и спокойни. От 18 години работим заедно", сподели тя в интервю за предаването "Денят започва".

Столичанката сподели за идеята за съчетанията си.

"Пътят на един човек не е само възходящ. Аз минах и през доста падения. Мисля, че именно те ми помогнаха да успея в двата дни на състезанието. Идеята за съчетанията бе моя. Исках да направим нещо по-специално за олимпийските игри. Треньорите много я харесаха. Мисля, че се получи много добре. Явно историята ми е достигнала до хората. Олимпиадата мина толкова бързо, че не разбрах кога всичко приключи. Най-любими ми бяха бухалките, защото пресъздават трудните моменти, през които минах", допълни медалистката.

Гимнастичката призна, че е дала всичко от себе си и не съжалява, че не е успяла да спечели златото.

"Вярвам, че когато човек има цел, няма нищо невъзможно. Нещата стават с труд и постоянство. Не съжалявам, че медалът е сребърен. Толкова съм щастлива от начин, по който играх и се представих, че няма значени, дори и медалът да беше бронзов. Просто си свърших работата", убедена е 23-годишната състезателка.

Многократната медалистка от европейски и световни първенства вярва, че Стилияна Николова ще се върне на победния път с още по-гръмки успехи.

"Стилияна е едно страхотно младо момиче, което е много работливо, талантливо и упорито. Това, че не успя сега, означава, че ще успее много повече по-късно. Опитах се да й вдъхна кураж и вероятно е имала нужда от този урок, за да знае какво да не прави следващия път", категорична е Калейн.

Цялото интервю можете да гледате във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн: Надявам се аз да бъда пример за младите хора, че нещата се случват с труд и постоянство
Боряна Калейн: Надявам се аз да бъда пример за младите хора, че нещата се случват с труд и постоянство