НОВИНИ

Виктория Томова пропусна сетбол и отпадна в първия кръг в Хамбург

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:10, 24.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
виктория томова осъществи обрат ализе корне старта страсбург
Слушай новината

Първата ракета на България в дамския тенис Виктория Томова загуби още в първия кръг на турнира от сериите WTA 250 на клей в Хамбург, Германия.

Томова отстъпи с 1:6, 5:7 на аржентинката Надя Подороска, като 28-годишната софиянка определено може да съжалява за пропуснатата си възможност във втория сет.

В първия интригата на корта напълно отсъстваше, тъй като Подороска набързо поведе с 3:0 гейма и нямаше трудности да затвори частта с 6:1.

В началото на втория сет пък Вики Томова отрази няколко брейкбола, за да измъкне откриващия гейм, а малко по-късно спаси и още една точка за пробив в петия гейм. При 5:4 в своя полза пък българката стигна до два сетбола на сервис на своята съперничка, но представителката на Аржентина се измъкна от трудната ситуация и стигна до равенството. Още в следващия гейм бившата полуфиналистка на Ролан Гарос взе подаването на нашето момиче, а след това без особени проблеми сложи точка на спора след 7:5 малко повече от час и половина игра.

По този начин Виктория Томова за трета поредна година допусна поражение в откриващия кръг в Хамбург, а този път загубата може да ѝ коства мястото в топ 100 на ранглистата, където от тази седмица тя е под №99.

За Надя Подороска пък надпреварата в немския град продължава с мач от втория кръг, в който нейна съперничка ще бъде победителката от срещата между №7 в схемата Аранча Рус и Мария Тимофеева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в бранша: Ресторантьори поискаха оставката на министъра на туризма
Напрежение в бранша: Ресторантьори поискаха оставката на министъра на туризма
Бюджетната комисия изслуша кандидатите за подуправители на БНБ
Бюджетната комисия изслуша кандидатите за подуправители на БНБ