НОВИНИ

Виктория Томова започва днес в квалификациите в Палермо

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:44, 01.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис

Още в първия професионален тенис турнир след повече от четири месеца прекъсване ще имаме българско участие.

В пресявките, участие ще вземе най-добрата българска тенисистка - Виктория Томова. Софиянката ше излезе тази вечер за двубоя си срещу представителката на Украйна - Марта Костюк.

Костюк е на 18 години и може да се похвали с титла от "Australian Open" при момичетата от 2017-та година. На следващия сезон в Мелбърн тя играе в женската схема като квалификантка и достига до 3-ти кръг, губейки от сънародничката си Елина Свитолина.

Двубоят се очаква д бъде оспорван предвид факта, че Томова и Костюк са много близко една до друга в ранклистата. Българката е на 130-то място, докато украинката заема 141-ва позиция към днешна дата.

Срещата ще бъде първа между двете.

Най-доброто българско представяне на турнира в Палермо датира от началото на века. През 2000-та година Павлина Стоянова достига до финала на турнира, където губи от словачката Хенриета Нагиова с 3:6, 5:7.

Любопитното е, че две години по-рано Стоянова става шампионка на двойки в същата надпревара. Нейна партньорка тогава е българката, състезаваща се за Германия, Елена Пампулова-Вагнер.

Във финала двете побеждават Пати Шнайдер(Швейцария) и Барбара Шет (Австрия), които в онзи сезон играят в спора за титлата на сингъл на същия турнир.

Друг интересен факт е, че няколко години по-късно и Полина Стоянова сменя гражданството си и започва да представя Нова Зеландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава дезинфекцията на спирките на градския транспорт в Пловдив
Продължава дезинфекцията на спирките на градския транспорт в Пловдив
Две жертви при тежка влакова катастрофа в Португалия
Две жертви при тежка влакова катастрофа в Португалия