НОВИНИ

Виктория Василева: Погрешна е тезата, че изборът на председател на НС ще обуслови бъдещото мнозинство

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 21.10.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Последните два дена доказаха, че отново се придържаме към максимата, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. За пореден път партиите не разчетоха правилно резултата от изборите и продължиха да играят някаква собствена игра. На моменти изглеждаше като че ли на инат и на лично отмъщение. В продължение на много години омразата започва да става по-силен стимул в политиката, дори по-силен отколкото желанието за власт. Това каза в „Денят започва“ Виктория Василева, бивш народен представител от "Има такъв народ".

„Много се надявах, че партиите този път ще подходят институционално, а за съжаление, голяма част от тях подходиха емоционално и там дойде сблъсъкът на неразбирането“, коментира тя.

Според нея е погрешна тезата, която анализаторите в много дълъг период от време са насаждали, че изборът на председател на НС, ще обуслови бъдещото мнозинство в парламента.

„Изборът на председател на НС няма общо с последващите разговори дали управлението ще бъде коалиционно или друга форма на бъдещ кабинет. Дори част от партиите повече се притесняваха от това да не им лепнат поредния етикет, че са гласували с някоя политическа партия. По този начин се поставиха линиите дори преди самите разговори“, добави Василева.

Тя смята, че се злоупотребява с искането за прекалена публичност, защото има разговори, които е необходимо да се проведат в спокойна атмосфера без медии.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Цонев: Важно е да тръгне институцията, да завъртим процедурата
Йордан Цонев: Важно е да тръгне институцията, да завъртим процедурата
Астън Вила уволни Стивън Джерард след загубата от Фулъм
Астън Вила уволни Стивън Джерард след загубата от Фулъм