НОВИНИ

Вили Вуцов и Георги Велинов: Няма фаворит за Вечното дерби

вили вуцов георги велинов фаворит вечното дерби
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 26.09.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Часове преди голямата битка между Левски и ЦСКА специални гости в предаването „Арена спорт“ по БНТ бяха две от емблематичните лица за двата клуба – Велислав Вуцов и Георги Велинов.

Те споделиха своите очаквания за предстоящото Вечно дерби. Мачът от 9-ия кръг на Първа лига е този следобед от 16.30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Според Георги Велинов за фаворит в подобен двубой не може да става дума: „За такива мачове, според мен, няма фаворити. Всичко е възможно. ЦСКА като футболисти и като класиране е по-добре в момента, но изобщо не може да се каже, че има някакви фаворити.“

„Стойчо Младенов е един уникален мотиватор. Надявам се ЦСКА да изиграе един от силните си мачове, както го е правил досега“, коментира още легендата на „червените“.

„До преди 2-3 седмици мачът нямаше да се нарича дерби, защото състоянието на Левски до преди няколко седмици не беше на ниво Левски и не беше на ниво да се мери с ЦСКА, както беше в последния мач между двата отбора. Левски влезе тогава в ролята на тотален аутсайдер. Сега мисля, че в Левски има тонус и някакъв живот. Затова наистина се очаква истинско боево дерби, предвид и на пейките ще седнат треньори, които са биткаджии и бойци“, сподели Велислав Вуцов.

„Двата отбора в този си вариант, могат да поднесат всякакъв вид изненада. Ако сме честни, засега Станимир Стоилов нищо не е променил в Левски. Но при всяко положение има по-добро настроение, Мъри е много добър треньор. При всяко положение Левски имаше нужда от обединение“, каза още Вуцов пред БНТ.

Интервютата на Георги Велинов и Велислав Вуцов можете да изгледате във видеото.

Гледайте още от "Арена спорт"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков пожела успех на ЦСКА, но се оказа пророк за българския футбол
Христо Стоичков пожела успех на ЦСКА, но се оказа пророк за българския футбол
Борисов отговори на Минеков: Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите
Борисов отговори на Минеков: Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите