НОВИНИ

Винисиус Жуниор: Никога не съм мислил да напускам Испания, защото това ще бъде победа за расистите

винисиус жуниор никога съм мислил напускам испания победа расистите
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 25.03.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Реал Мадрид Винисиус Жуниор се разплака по време на пресконференцията преди приятелския мач между Испания и Бразилия, който ще се изиграе във вторник вечер на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Бразилският национал призна, че му е много трудно да се справя с постоянните расистки обиди, които получава, но добави, че няма да се предаде, тъй като това би означавало победа за расистите.

"Това е нещо много тъжно, което ми се налага да преживявам в Испания. Тежко ми е. От дълго време се боря с това нещо. Изтощително е, защото имам чувството, че съм съвсем сам. Подал съм много официални оплаквания, но нито веднъж не е имало наказан", заяви Винисиус.

"Все повече и повече губя желанието си да играя футбол. А аз винаги съм искал да правя само това. Да се представям добре за клуба си и да бъда гордост за семейството си. Не искам чернокожите хора да страдат. Никога обаче не съм мислил да напускам Испания, защото това ще бъде победа за расистите", завърши бразилецът, който добави, че има подкрепата на Реал и на клубния президент Флорентино Перес.

Приятелския двубой между Испания и Бразилия ще премине под надслова "Една кожа", като с това се цели да се повиши информираността сред хората в борбата с проявите на расизъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха 170 кг кокаин в банани
Откриха 170 кг кокаин в банани
Къде в страната заплатите са най-високи?
Къде в страната заплатите са най-високи?