Виртуални посещения в БАН в нощта на учените

от БНТ
22:40, 26.11.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Още
виртуални посещения бан нощта учените
Снимка: БГНЕС

Българската академия на науките отваря врати за виртуални посещения на лаборатории в Института по обща и неорганична химия и в Центъра за компетентност по мехатроника и чисти технологии MIRACle.

В рамките на инициативата Европейска нощ на учените 2020 на 27 ноември ще бъде показана онлайн и най-богатата сбирка от растения на Балканския полуостров, която се съхранява в Ботаническата градина на БАН.

Виртуалната разходка ще продължи с лабораторията за лечебни растения в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания, където учените опазват редки и застрашени видове от българската флора чрез методите на биотехнологията.

Богатата колекция на Ботаническата градина на БАН също ще може да бъде видяна онлайн. Колекционният фонд на градината наброява над 4500 вида и форми растения от всички континенти.

Темата за растителното здраве, опазването на растителния свят, екологията и ролята на растенията за здравето на хората са във фокуса на събитията, включени в Европейската нощ на учените 2020.

Всички изкушени от науката могат да проследят дигиталната разходка из лабораториите на БАН в страницата на академията във фейсбук.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Температури от 1° до 15° следобед
Температури от 1° до 15° следобед
"Булгаргаз" с ултиматум към "Топлофикация София"
"Булгаргаз" с ултиматум към "Топлофикация София"