НОВИНИ

ВМРО за напрежението във "Факултета": Категорично заставаме зад действията на полицията

bnt avatar logo
от БНТ
13:57, 17.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Политика

Категорично заставаме зад действията на полицията. Тази позиция изрази депутатът от ВМРО Александър Сиди на страницата си във Фейсбук.

По думите му ромите днес се бунтуват, защото не са свикнали да спазват законите. Очакват от държавата да им дава помощи и детски, а не я възприемат като "висш орган, който да изисква каквото и да било като насрещни действия от тях".

Кварталите "Факултета и "Филиповци" са едни от огнищата на заразата с коронавирус у нас. По думите на Сиди още преди месец от ВМРО са предупредили, че идващите от Испания, Италия и Англия са сезонни работници, които масово се завърнаха в ромските квартали.

Още тогава от ВМРО са поискали да бъде ограничено придвижването им, защото масовата част от тях не са били дори поставени под карантина, тъй като са били освободени от работа преди България да задължи пристигащите от определени дестинации да се самоизолират.

Сиди напомня, че първите случаи на зараза и на починали са от този контингент – хора, прибрали се от чужбина и правили тържества въпреки предупрежденията.

Като заместник-председател на Комисията по обществен ред и сигурност в 44-ото Народно събрание, Сиди заявява, че категорично подкрепя решението на Националния оперативен щаб кварталите да бъдат затворени.

Депутатът от ВМРО обаче смята, че Щабът се е забавил с поставянето на тези квартали под карантина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потушено е напрежението във "Факултета"
Потушено е напрежението във "Факултета"
Две жени пилоти от България и САЩ доставиха медицинските консумативи от Китай
Две жени пилоти от България и САЩ доставиха медицинските консумативи от Китай