НОВИНИ

Волейболистите до 19 г. надвиха Бразилия в пет гейма и са на четвъртфинал на световното първенство

волейболистите надвиха бразилия пет гейма четвъртфинал световното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 09.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 19 години продължава с много силното си представяне на световното първенство в Сан Хуан, Аржентина и вече е на четвъртфинал, след като елиминира състава на Бразилия с 3:2 (25:17, 19:25, 23:25, 25:14, 15:9) гейма.

По този начин младите "лъвчета" взеха реванш от този си противник за поражението в приятелски турнир преди началото на шампионата, когато "Селесао" спечели в пет сета.

Осминафиналният сблъсък на Мондиала пък започна с размяна на геймове, след което в третия играта бе напълно равностойна, но за съжаление българите пропиляха аванс от 19:16 и в крайна сметка бразилците измъкнаха частта с 25:23, за да поведат с 2:1.

Волейболистите на Мирослав Живков обаче отказаха да се предадат и в четвъртия сет буквално прегазиха своя противник след 25:14, като особено впечатляваща бе серията от 10 поредни точки за нашите момчета, с която те успяха да поведат с 19:7.

В решителния тайбрек отново българите бяха по-добрият отбор на игрището и постепенно съумяха да изградят аванс от 14:8, който им осигури и два мачбола. Вторият от тях беше реализиран и така България влезе след най-добрите осем отбора на световното първенство по волейбол до 19 години.

Най-резултатен за победата стана Кристиан Титрийски със своите 24 точки, Александър Къндев добави 18, а капитанът Симеон Николов се отличи с 11, като разпределителят направи цели 7 аса.

За Бразилия пък Браян Лукас Алвес да Силва беше под пара и приключи с 30 пункта, но дори това не помогна на неговия тим да стигне до крайния успех.

По този начин България вече гледа към четвъртфиналите, където ги очаква сблъсък с тима на САЩ. Срещата е този следобед от 17:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни улици във Варна
Опасни улици във Варна
Шестима българи на старт в третия ден на европейското първенство по лека атлетика до 20 год.
Шестима българи на старт в третия ден на европейското първенство по лека атлетика до 20 год.