НОВИНИ

Волейболистите до 19 години се върнаха на победния път на световното първенство и вече са в осминафиналите

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:11, 05.08.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
волейболистите години върнаха победния път световното първенство вече осминафиналите
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 19 години записа втория си успех на световното първенство в Сан Хуан, Аржентина и по този начин се върна на победния път в турнира след загубата преди два дни от Франция.

В третия си двубой от груповата фаза момчетата на Мирослав Живков се наложиха с 3:1 (34:32, 26:24, 22:25, 25:21) гейма срещу състава на Япония и така си гарантираха продължаване към осминафиналите в надпреварата.

Мачът срещу "самураите" започна по-добре за българите, които в началото се откъснаха с 2-3 точки, но постепенно азиатците изравниха играта и превърнаха първия гейм в истински трилър. В крайна сметка след няколко пропуснати сетбола и от двете страни "лъвчетата" затвориха първата част с 34:32.

Във втората ситуацията се повтори, като нашите момичета отново пропиляха ранен аванс, но в края бяха по-хладнокръвни и с три поредни точки в своя полза удвоиха аванса си в резултата след 26:24.

Японците все пак съхраниха надеждите си да вземат нещо от тази среща в третия гейм, когато взеха преднина от 21:16 и въпреки опита на българите да се върнат в битката "самураите" намалиха пасива си след 25:22 в тяхна полза.

В четвъртия сет отборът на България на няколко пъти взимаше аванс от 2-3 точки, но едва в края на гейма родните волейболисти наложиха волята си и след 25:21 сложиха точка на спора в срещата.

Над всички за победата бе Кристиан Титрийски, който реализира 26 точки (5 блокади), а Александър Къндев допринесе с 18.

По този начин младите "лъвове" вече са с баланс 2-1, който засега им отрежда 3-ото място в тази група "В". Селекцията на Мирослав Живков обаче може да завърши на 2-ата позиция, ако в утрешния ден победи аутсайдера в нашия поток Индия. Срещата е от 20:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лихвите по лизинга на коли са се повишили двойно за година
Лихвите по лизинга на коли са се повишили двойно за година
Ивайло Петев: Поздравявам моите играчи, защото бяха сериозни
Ивайло Петев: Поздравявам моите играчи, защото бяха сериозни