НОВИНИ

Волейболистите ни завършиха на 6-о място на Световното до 21 години

волейбол до 21 години
Снимка: Костадин Андонов, БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
23:01, 03.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 21 години завърши на шесто място в крайното класиране на Световното първенство, на което страната ни бе организатор заедно с Италия.

Тимът на Найден Найденов загуби от Белгия с 1:3 (25:19, 22:25, 20:25, 23:25) гейма в спора за 5-ото място. Срещата се проведе в италианския град Карбония.

Стартов състав на България: Стоил Палев, Георги Татаров, Александър Николов, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Цветослав Николовски, Симеон Добрев – либеро (Руси Желев, Денис Карягин, Любослав Телкийски)

Националите ни имаха възход и спад в този мач. Отличен старт, гарниран с пълна доминация, последван от спад на концентрацията и много грешки в следващите три части. Началото бе впечатляващо. Тимът ни бе много концентриран. България взе предимство, запази темпото и спечели първия гейм с разлика. Тимът не запази възхода си. Във втората част ролите се размениха, а българите заиграха ролята на догонващ. Понижи се концентрацията, появиха се пробойни в посрещане.

Шампион на Световното първенство за мъже под 21 години стана тимът на Италия, който триумфира на собствен терен. На финала "Скаудра адзура" победи Русия с 3:0 (25:19, 25:22, 25:20) гейма.

Тимът на Полша завърши с бронзовите отличия след като победи Аржентина с 3:0 гейма.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоилов: Допуснахме детски и наивни грешки срещу Лудогорец
Стоилов: Допуснахме детски и наивни грешки срещу Лудогорец
Детска архитектурна работилница в София показва как да направим града по-зелен
Детска архитектурна работилница в София показва как да направим града по-зелен