НОВИНИ

Волейболната Лига на нациите обяви градовете домакини за 2023 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:43, 12.11.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
волейболната лига нациите променен формат сезон 2022
Слушай новината

Международната федерация по волейбол обяви списъка с градове, които ще приемат мачовете от турнира Лига на нациите през 2023 година.

През идното лято, за съжаление, България няма да приеме нито един двубой от надпреварата, която ще се проведе в периода май-юли.

За сметка на това пък, и женският, и мъжкият ни национален отбор вече научиха част от потенциалните си съперници. И през следващия сезон нашите тимове ще се борят за оставането си в надпреварата.

Момичетата на Лоренцо Мичели ще открият кампанията си в седмицата 30 май - 4 юли с участие на турнира в Нагоя, Япония, където ще бъдат още тимовете на домакините, Бразилия, Нидерландия, Доминиканска република, Хърватия, Германия и Гана.

Между 13 и 18 юни "лъвиците" ще пътуват за Хонг Конг, където могат да срещнат Китай, Турция, Доминиканска република, Нидерландия, Италия, Канада и Полша.

В последния си турнир пък в Суон, Южна Корея между 27 юни и 2 юли българките ще се изправят срещу някой измежду Южна Корея, Полша, Доминиканска република, САЩ, Германия, Сърбия и Гана.

За мъжете пък Лигата на нациите съшо ще стартира с пътуване до Нагоя, където между 6 и 11 юни ще бъдат още отборите на Япония, Франция, Сърбия, Словения, Полша, Китай и Иран.

Две седмици по-късно пък момчетата на Пламен Константинов ще бъдат в Орлеан, Франция, където освен срещу домакините могат да срещнат съставите на Бразилия, Словения, Аржентина, Куба, Япония и Канада.

В последния си турнир от груповата фаза (4-9 юли) "лъвовете" ще играят в Анахайм, САЩ, а там ще са още САЩ, Аржентина, Франция, Сърбия, Иран, Германия и Куба.

Окончателната програма с всички съперници на българските тимове ще стане ясна на по-късен етап.

По регламент за финалите се класират най-добрите осем отбора от груповата фаза, като шампионите в Лигата на нациите ще бъдат определени между 12 и 16 юли при жените и седмица по-късно при мъжете. Домакините на двете финални осмици ще станат ясни през декември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домакините от Катар обявиха групата от футболисти за Световното първенство
Домакините от Катар обявиха групата от футболисти за Световното първенство
Борусия Мьонхенгладбах надви Дортмунд в мач с шест гола и се доближи до зона "Европа"
Борусия Мьонхенгладбах надви Дортмунд в мач с шест гола и се доближи до зона "Европа"