НОВИНИ

Волейболните национали до 18 години и Виктор Карагьозов са отбор и треньор №1 за месец юли

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:47, 26.08.2022
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже под 18 години и неговият селекционер Виктор Карагьозов бяха избрани за отбор и треньор №1 за изминалия месец юли.

Карагьозов изведе младите "лъвове" до бронзовите медали на Европейското първенство в Грузия, което осигури на тима ни и място на Световното първенство до 19 години през 2023 година.

При награждаването си за треньор на изминалия месец Виктор Карагьозов благодари на своите момчета за представянето им в Грузия и разкри, че отборът е трябвало да се справя с много кадрови проблеми.

"Благодаря за оценката за тези момчета и това, което постигнахме. Не беше никак леко. Пожелах си програма минимум шесто място, защото това даваше следващ етап – световно първенство. Имахме нагласата на фона на възможностите си да се опитаме да покажем потенциал. Изхождайки от реалните възможности, основна цел бе класиране на Мондиал 2023. Възпрепятстваха ни няколко сериозна проблема, които не афиширахме преди заминаването. Имахме трайно контузени хора, един от които бе Александър Къндев. Той започна подготовка с 15 дни закъснение. Проблематичен бе и Кристиян Титрийски, който въпреки здравословните проблеми успя да тренира. Преодоля всички трудности и достигна до възможностите си, като даде своя дан за успеха. Имахме и проблеми с капитана, който имаше счупена скула преди време и бяха останали психологически проблеми. Той не се намираше в оптимално физическо и техническо състояние. Като цяло основните ни играчи имаха проблеми, но на базата на голяма мотивация и добрите условия на подготовка, момчетата докоснаха почти максимума в този период. Искам да спомена и нашите двама центрове, които направиха феноменален турнир и в класациите бяха в призовите места. Либерото ни не получи нужните похвали, но изигра стабилен турнир даде спокойствие на отбора в защита и посрещане. В по-малки проценти се включиха още двама-трима състезатели, които също помогнаха за завоюването на третото место. Имаме талантливо поколение, което трябва да продължи да се развива. Имаме своите шансове за световното, но и другите ще се развиват ще вървят напред. Трябва да бъдем реалисти, но в същото време максимално мобилизирани и мотивирани за постигане на добър резултат. Така ще имаме възможност за издигане на авторитета на България на световната сцена", сподели Карагьозов.

Заедно с него на награждаването присъстваха и двама от волейболистите от отбора ни до 18 години Симеон Николов и Кристиян Титрийски, както и още президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев, вицепрезидентът Давид Давидов и членът на УС на БФВ и съпрезидент на ВК Левски София Владимир Николов.

Ганев разкри, че е останал доволен от представянето на момчетата на Европейското първенство в Грузия и им пожела добро класиране на Световното първенство догодина.

"Доволен съм от представянето на тези момчета, защото през последните две години новото ръководство на БФВ пое курс на засилено внимание към детско-юношеския волейбол. Стараем се да подсигуряваме всичко, от което имат нужда младите състезатели при максимално добри условия. Радостен съм, че нашите усилия се увенчават с успех. Надявам през следващата година на световното да постигнат също такива добри резултати, с които да се гордеем", заяви Любо Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работна група ще търси оптимизиране на цените на горивата
Работна група ще търси оптимизиране на цените на горивата
Междуведомствената работна група обсъди възможности за оздравяване на „Топлофикация София“
Междуведомствената работна група обсъди възможности за оздравяване на „Топлофикация София“