НОВИНИ

Волейболните национали могат да си гарантират оставането в Лигата на нациите още днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:23, 08.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
волейболните национали гарантират оставането лигата нациите
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже може още днес да си гарантира оставането в Лигата на нациите и през 2023 година, ако победи състава на Нидерландия в Гданск.

Ако надиграят "лалетата", то "лъвовете" ще запишат втория си успех в турнира и на практика ще станат недостижими в класирането за състава на Австралия, с който се борят за оцеляването си в надпреварата.

Рано тази сутрин австралийците загубиха с 1:3 от Аржентина и по този начин вече са с баланс от 1 победа и 10 поражения в Лигата на нациите и имат да изиграят само още един мач. При евентуален успех с 3:0 или 3:1 гейма срещу Франция "кенгуратата" ще финишират с баланс 2-10 и актив от 5 точки.

От друга страна България към момента разполага с 6 пункта в актива си, което означава, че успех във всеки един от оставащите два мача ще гарантира на момчетата на Николай Желязков място в турнира и през следващото лято.

Тяхната първа възможност ще бъде днес от 15.00 часа, когато българите излизат срещу Нидерландия в Гданск. През миналата година "лъвовете" се наложиха с 3:2 срещу този съперник в драматичен двубой, игран в Римини.

При провал срещу "оранжевите" България ще има още един шанс да си подпечата мястото в Лигата на нациите в последния си мач срещу Китай в събота отново от 15.00 часа.

Ако волейболистите на Николай Желязков загубят и двете си срещи обаче, те ще трябва да разчитат на това Австралия да загуби последния си мач в турнира срещу Франция в неделя рано сутринта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийският районен съд: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен
Софийският районен съд: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен
Хаким Зиеш е много близо до трансфер в Милан
Хаким Зиеш е много близо до трансфер в Милан