НОВИНИ

Волейболните национали не успяха да се противопоставят на Аржентина в Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:59, 23.06.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
волейболните национали успяха противопоставят аржентина лигата нациите
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна шестото си поражение в турнира Лига на нациите, след като отстъпи с 0:3 (18:25, 21:25, 22:25) гейма на състава на Аржентина в среща, която се изигра във френския град Орлеан.

За "лъвовете" това бе трета поредна загуба в групата, която се провежда във Франция, като за съжаление, момчетата на Пламен Константинов не успяха да се противопоставят изобщо на бронзовите медалисти от последните Олимпийски игри.

Двубоят започна сравнително позитивно за българите, които поведоха с 8:5 точки в първия гейм, но много бързо аржентинците обърнаха нещата в своя полза и постепенно започнаха да се откъсват в резултата, за да затворят комфортно първата част след 25:18 в своя полза.

Във втория гейм интригата на практика се задържа най-дълго, но в края по-хладнокръвните действия на южноамериканците им позволиха да удвоят преднината си в резултата.

В третата и последна част пък "гаучосите" отново съумяха да отворят сериозна разлика в резултата и въпреки добрите изяви на българите в заключителните минути мачът приключи след 25:22 в полза на Аржентина.

Димитър Димитров и Александър Николов станаха най-резултатни за българите с по 13 точки, но над всички в срещата бяха Лусиано Палонски и Агустин Лосер за аржентинците, които реализираха съответно по 17 (4 аса) и 16 пункта.

За България участието в Лигата на нациите продължава с изключително важен мач срещу Куба, който може да се окаже решаващ за оставането на един от двата тима в турнира и през следващия сезон. Двубоят е в неделя (25 юни) от 14.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред Съдебната палата срещу избора на Сарафов за и.ф. главен прокурор
Протест пред Съдебната палата срещу избора на Сарафов за и.ф. главен прокурор
България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с нелегалната миграция
България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с нелегалната миграция