НОВИНИ

Волейболните националки с уникална фотосесия с трофея от ЕвроВолей 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:29, 17.08.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
волейболните националки уникална фотосесия трофея евроволей 2021
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за жени засне уникална фотосесия на Античния театър в Пловдив в навечерието на Европейското първенство, което започва утре вечер в зала "Колодрума".

Специалното събитие бе кулминацията на официалния Трофи тур на златната купа за шампиона от ЕвроВолей 2021.

В българския лагер са изключително доволни, че имат възможността да играят на Европейското първенство пред българска публика, а след фотосесията селекционерът Иван Петков и момичетата ни споделиха амбициите си за първенството и емоциите да вървят по пътя към трофея именно в Пловдив.

"Самата комбинация - да сме на знаково място като Античния театър в Пловдив с купата, за която всички волейболни нации в Европа мечтаят и към която се стремят, създава уникално усещане. Имаме възможността да покажем на всички по света красотата на най-стария жив град в Европа и пословичния ни отборен дух. Като отбор ние сме си поставили сериозни цели. Бъдете сигурни, че ще направим всичко по силите си, за да ги постигнем.", заяви селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени Иван Петков.

"Радвам се много, че именно в Пловдив с националния отбор ще играем мачовете си на Европейското първенство. Тук имам много приятни спомени с "Марица", хората са страхотни, а публиката е страшно мотивираща - кара те да се чувстваш страхотно и да искаш повече от всякога да си оставиш сърцето ни игрището.", сподели централният блокировач на националния отбор на България по волейбол за жени Нася Димитрова.

България стартира на ЕвроВолей 2021 за жени утре вечер от 20.30 часа с мач срещу отборът на Гърция.

"Лъвиците" ни ще изиграят всички мачове от тяхната Група B в пловдивската зала "Колодрума", където ще срещнат още отборите на Полша, Германия, Чехия и Испания.

Останалите домакини на еврошампионата са Румъния, Сърбия и Хърватиия, като ЕвроВолей 2021 ще продължи от 18 август до 4 септември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ предлага да се отпускат безплатни лекарства за пациенти с Ковид, които се лекуват амбулаторно
МЗ предлага да се отпускат безплатни лекарства за пациенти с Ковид, които се лекуват амбулаторно
Започна последният етап от изследването на Небет тепе над Пловдив
Започна последният етап от изследването на Небет тепе над Пловдив