НОВИНИ

Волейболните ни национали до 19 години стартираха на световното първенство с драматична победа

волейболните национали години стартираха световното първенство драматична победа
Снимка: bgvolleyball.com
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
22:15, 02.08.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за младежи под 19 години стартира с драматичен успех на световното първенство в Аржентина. Воденият от Мирослав Живков тим надделя над Словения с 3:2 (25:16, 23:25, 24:26, 27:25, 15:9) в мач от група В в Сан Хуан.

Българския тим тръгна ударно - 4:1, след което беше настигнат от съперника. След седмата точка обаче нашите волейболисти се мобилизираха и дръпнаха пред съперника. "Лъвчетата" останаха стабилни и не допуснаха да бъдат преодолени до края. Така те поведоха в мача след 25:16.

Двата тима тръгнаха равностойно във втория гейм, след което момчетата на Мирослав Живков поеха инициативата (5:3 и 8:6). Впоследствие обаче словенците реализираха серия и обърнаха резултата (10:8), и увеличиха преднината си. "Трикольорите" влязоха" в серия, успявайки да настигнат съперника (от 10:14 до 14:14). Борбата в следващите минути бе за всяка топка и всяка точка, противникът успя да поведе отново (19:17 и 20:18) и в крайна сметка да удържи положението. Така резултатът бе изравнен.

Третата част отново тръгна равностойно, след което "лъвчетата" взеха превес (5:3), но бяха настигнати. Родните представители не се отказаха и отново взеха нещата в свои ръце. Словенските им връстници продължиха да вкарват интрига, като нямаше лидер в следващите минути. След средата съперникът натисна със сервис и атака, като владееше положението, но в ключовите моменти (18:21) българските волейболисти показаха характер и направиха обрат (22:21). Нашите момчета стигнаха до геймбол (24:22), но не успяха да го отразят, както и следващия. Воденият от Изток Кшела отбор се възползва от това и наложи волята си, повеждайки в мача за 2:1 гейма.

Решителният четвърти гейм тръгна равностойно, след което "трикольорите" взеха превес (8:6 и 9:7). След 12-та точка словенците за пореден път в мача, но водачеството им не се запази дълго. След 14:16 започна възходящата линия на нашите - повеждайки с добра преднина (21:17), но допуснаха да бъде стопена (21:20). Впоследствие се стигна и до равенство (22:22), след което словенците стигнаха до два геймбола, но "лъвчетата" не допуснаха да затворят двубоя. Играта на нерви продължи, битката бе за всяка топка и всяка точка, но воденият от Мирослав Живков тим извоюва гейма след 27:25. Така мачът влезе в тайбрек.

Там нашите момчета тръгнаха ударно - 3:0 и 4:1, обаче отново позволиха да бъдат настигнати. Притиснати до стената, "трикольорите" отново реализираха серия (7:4), но противникът се доближи само на точка. Ситуацията се повтори, но волята за победа на родните представители бе по-силна и спечелиха мача след 15:9 и крайното 3:2 гейма.

Утре (3 август) нашите момчета срещат връстниците си от Франция в 20:00 ч. б.в.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол се класира за основните квалификации за Евробаскет 2025
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол се класира за основните квалификации за Евробаскет 2025
Рибарски преди реванша срещу ФКСБ: Ще се опитаме да играем добре и да продължим напред
Рибарски преди реванша срещу ФКСБ: Ще се опитаме да играем добре и да продължим напред