НОВИНИ

Волен Сидеров с призовка по три обвинения в Трето РПУ

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:38, 28.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе извикан днес в Трето Районно управление на полицията, за да му бъдат предявени материали по обвинение. Това е процедура, при която те запознават в какво си обвинен, обясни той.

Сидеров припомни пред медиите, че са му повдигнати три обвинения. Те са свързани с призива му от телевизионен ефир хората да отидат на църква на Великден, когато страната ни беше в извънредно положение заради коронавируса.

"Оказа се, че това било престъпление. На Велика сряда бях задържан за 24 часа в ареста на това полицейско управление без конкретна причина и в нарушение на Конституцията, която казва много ясно, че никой не може да бъде преследван, задържан за неговите възгледи и изразено мнение", коментира днес лидерът на "Атака".

Той заяви, че е очаквал позиции по казуса от Светия синод, от първите фигури във властта и от ВСС, но такива нямало.

Сидеров посочи, че получил подкрепа и съпричастност в социалните мрежи от над 2 милиона българи.

"Днес говорим много за върховенство на закона. Всички го искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен божият закон, който казва "Не прави на другите това, което не искаш да ти правят на теб". Казвам го на хората на властта, те трябва да го чуят", каза лидерът на "Атака".

"Добрата новина е, че все повече българи вече узряха, готови са да с преборят и за върховенство на закона, и за една държава, която управлението, властта, няма да се опира на репресии, а отговорност. Аз съм убеден, че това ще стане", допълни той.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Тодоров закри тренировките на Левски
Георги Тодоров закри тренировките на Левски
Рубен Диас вече е "гражданин"
Рубен Диас вече е "гражданин"