НОВИНИ

Волфсбург не позволи на РБ (Залцбург) първи да стигне 1/8-финалите на Шампионската лига

волфсбург позволи залцбург първи стине финалите шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 02.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Волфсбург победи като домакини Ред Бул (Залцбург) с резултат 2:1 в двубой от четвъртия кръг на група "G" в Шампионската лига.

Срещата на "Фолксваген Арена" започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 3-ата минута. Яник Герхард нахлу отляво в наказателното поле на австрийския шампион и центрира по земя към Ридле Баку, който реализира в опразнената врата.

Гостите от Залцбург възстановиха равенството в 30-ата минута след изпълнение на бранителя Максимилиан Вьобер от пряк свободен удар. Съставът на Волфсбург очакваше Брендън Арансън да изпълни статичното положение, но вместо това бранителят Вьобер изненада вратаря на домакините Коен Кастелс с изпълнението си в десния горен ъгъл на мрежата.

Волфсбург поведе в резултата след точно час игра. Максимилиан Арнолд изведе Ликас Нмеча зад защитата за РБ (Залцбург) с великолепно въздушно подаване. Нападателят на "зелените" овладя на гърди и с удар от воле разпечата за втори път вратата на Филип Коен.

Тазвечерната победа изкачи състава на Флориан Кохфелт на второто място в група "G" с актив от 5 точки. Лидер остава тима на Ред Бул (Залцбург) със спечелени 7 точки от 4 срещи.

Точно в 22.00 ч. започва и другият двубой в групата, противопоставящ отборите на Севиля и Лил. Испанският тим е трети в подреждането с актив от 3 точки, докато шампионът на Франция е последен в таблицата с два пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкрити са 40 допълнителни COVID легла в област Враца
Разкрити са 40 допълнителни COVID легла в област Враца
Отглеждат черни лебеди за консумация на месо в Северна Корея
Отглеждат черни лебеди за консумация на месо в Северна Корея