НОВИНИ

Време е за 1/4 финали в зала "Арена Армеец"!

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:46, 12.11.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Тенис
време финали зала арена армеец

Тазгодишното издание на турнира Sofia Open вече предложи доста изненади, като до последните осем достигнаха само трима поставени тенисисти.

Въпреки това, всички зрители ще могат да се насладят отново на играта на някои от най-добрите в света и в днешния ден.

Гвоздеят в програмата изглежда срещата между младите таланти Алекс Де Минор и Яник Синер. Двамата са считани за бъдещето на тениса, а днес около 14 часа ще излязат на корта в "Арена Армеец" в повторение на финала от Мастърса на "Новото Поколение" през 2019 година.

Преди 12 месеца в Милано, пред родна публика Синер разби Де Минор с 4:2, 4:1, 4:2, което означава, че Демона ще бъде пределно мотивиран днес да си върне за това поражение.

Програмата за деня ще открият молдовеца Раду Албот и Адриан Манарино, които започват от 12 часа в спор за това кой от двамата за първи път ще стигне до финалното каре в София.

Вечерната сесия, с начален час 18 часа, ще ни предложи още един интригуващ двубой, противопоставящ Джон Милман и Вашек Поспишил. Двамата имат три срещи, като Поспишил води с 2-1 победи, макар първите им два мача да са преди повече от 8 години.

Милман влиза в ролята на лек фаворит, тъй като наскоро грабна титлата в Нур-Султан при подобни условия. Австралиецът обаче беше въвлечен вчера в истински тенис маратон срещу Жил Симон и умората може да изиграе сериозен фактор тази вечер.

Последния 1/4 финал противопоставя Ришар Гаске и Салваторе Карузо в мач, който малцина са очаквали да се получи. И двамата обаче си заслужиха мястото сред последните осем, след като записаха по две победи, а по пътя си елимнираха имена като Феликс Ожие-Алиасим и Йонас Форейтек, който от своя страна изхвърли Марин Чилич.

В програмата има записан и мач на двойки, в който вторите поставени Джейми Мъри и Нийл Скупски ще се изправят в полуфинален двубой срещу френско-монегаската двойка Фабрис Мартен и Юго Нис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан допусна изненадваща загуба от Черноморец в Ботевград
Балкан допусна изненадваща загуба от Черноморец в Ботевград
БСП предложи 3 мерки за борба с коронавируса
БСП предложи 3 мерки за борба с коронавируса