НОВИНИ

Време е за реванши, предстоят вторите полуфинали в Лига Европа

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:05, 18.05.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер ще се изиграят полуфиналните срещи реванш в турнира Лига Европа, за да определят финалистите в Будапеща на 31 май.

Един срещу друг се изправят Севиля и Ювентус и Байер (Леверкузен) и Рома.

След първия мач в Торино резултатът между Севиля и Юве е равен (1:1).

Миналата седмица Севиля бе по-добрият отбор на терена на „Алианц Стейдиъм“. Юсеф Ен-Несири изведе гостите напред в 26-таминута при тотално надмощие за испанците през първата част. Резултатът тук можеше дори да бъде и по-изразителен. След почивката очаквано ролите бяха разменени и Ювентус бе много по-активният отбор в атака. Желаното изравнително попадение падна чак в 97-та минута, като негов автор бе резервата Федерико Гати.

В неделя и двата отбора успяха да спечелят своите срещи от родните първенства. Севиля постигна класическо 3:0 като гост на Валядолид в един страшно динамичен двубой с общо 45 удара към двете врати. Ювентус пък посрещна у дома Кремонезе и не срещна никакви трудности изцяло да контролира събитията на терена и да спечели с 2:0. С този успех тимът е на точка от това да си гарантира участие в следващия сезон на Шампионска лига.

В другата полуфинална двойка съперници са Рома и Байер Леверкузен, като „вълците“ извоюваха ценен аванс от 1:0 след своето домакинство.

През този сезон Байер напомня за славните европейски моменти. Съперник в полуфинала е Рома, който успя да вземе крехък ценен гол аванс преди реванша. Миналата седмица на „Олимпико“ видяхме абсолютно равностоен двубой. В крайна сметка домакинският фактор, атмосферата по трибуните и най-вече опитът на Жозе Моуриньо бяха ключови за постигането на тази толкова желана победа.

Краен триумф за Рома в Лига Европа остава единственият път към Шампионска лига през следващия сезон. „Вълците“ се намират в ужасяваща форма в Серия А, където липсва победа в последните пет кръга. В неделя Рома допусна нов разочароващ резултат, като не се разписа при нулево реми във визитата си на Болоня. Така тимът остава шести в подреждането с аванс от точка пред Аталанта.

Байер Леверкузен също търпи спад в своите резултати в последно време, с което губи битката за европейските квоти от Бундеслигата. В средата на сезона обаче „аспирините“ бяха много далеч от първата половина и дори на едва няколко точки от зоната на изпадащите, така че постигнатото в последните месеци е огромен успех. В неделя тимът завърши 1:1 като гост на Щутгарт, изравнявайки от дузпа.

Днес ще се изиграят и реваншите от полуфиналите в Лигата на конференциите.

Лига на конференциите:

22:00, АЗ Алкмаар – Уест Хем

22:00, Базел - Фиорентина

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маями поведе на Бостън във финала на Източната конференция на НБА
Маями поведе на Бостън във финала на Източната конференция на НБА
Надал обявява днес дали ще участва на Ролан Гарос
Надал обявява днес дали ще участва на Ролан Гарос