НОВИНИ

Времето ще се задържи студено и предимно облачно

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 10.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня, както и през нощта срещу понеделник валежите в западните и планинските райони ще продължат, докато на изток днес ще има временни разкъсвания на облачността. Там ще духа и умерен североизточен вятър. Температурите в неделния следобед ще бъдат предимно между 10° и 15°.

Утре в югозападната половина от страната ще е дъждовно, а в Рило-Родопската област и Горнотракийската низина се очакват и значителни количества. В Източна България ще има ниска облачност, на места главно в североизточните райони ще бъде и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°.

Ветровито и със значителна облачност ще е по Черноморието, по южното крайбрежие ще вали и дъжд. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток.

И към времето на континента - предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров и във Франция. В останалата част от Европа на много места ще вали. В централната част на Италия, както и на места в западните райони от Балканите ще има и по-обилни валежи.

У нас до края на седмицата времето ще задържи студено и предимно облачно. Във вторник в западната половина от страната ще спре да вали, но на изток ще има и места със значителни количества. В сряда валежи ще има на малко места, но в четвъртък и петък южно от страната ще премине още един средиземноморски циклон. Отново се очакват повсеместни валежи. Температурите ще се понижат, повече в Западна и Централна България и в планинските райони, над 700 - 800 м дъждът ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти 100% от медиците в Центъра за спешна медицинска помощ в София са ваксинирани
Почти 100% от медиците в Центъра за спешна медицинска помощ в София са ваксинирани
Костадинов: Промяната идва с програма, а другите кандидати нямат такава
Костадинов: Промяната идва с програма, а другите кандидати нямат такава