НОВИНИ

Все още не е задържан заподозреният за масовата стрелба в Балтимор

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:29, 02.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Все още не е заловен заподозреният за поредната масова стрелба в Съединените щати. Стрелец в Балтимор уби двама и рани 28 души.

Масовата стрелба потресе Балтимор в навечерието на националния празник 4 юли, отбелязван традиционно с паради, събирания за барбекю и фойерверки. Очевидци съобщават, че са били възпроизведени между 20 и 30 изстрела.

Жертвите са 18-годишна жена и 20-годишен мъж. Девет души са били транспортирани с наранявания до местните болници, съобщава се за трима в критично състояние. Други 20 са потърсили самостоятелно медицинска помощ. Стрелбата е започнала малко след полунощ по време на квартален празник, известен като Денят на Бруклин. На събитието са присъствали стотици хора.

"Нашите детективи работят на местопрестъплението. Имаме двама починали, трима други са в критично състояние. Нашите сърца и молитви са със семействата", каза Ричард Уорли от полицията на Балтимор.

Кметът на града Брандън Скот подчерта, че трагедията не е трябвало да се случва. Той отново посочи необходимостта от премахване на незаконните оръжия от улицата и постави въпроса за попадането им в хора, които не би трябвало да ги притежават. Кметът посочи отговорността на всеки отделен човек и на всички равнища при справяне с насилието, свързано с огнестрелно оръжие.

"Няма да спрем, докато не открием страхливците, решили да прострелят десетки хора, като отнемат два човешки живота. Няма да спрем, докато не ги открием и не потърсим отговорност за действията им. Защото не можем да спрем, докато не понесат отговорност", заяви Скот.

Разследването работи по установяване мотивите за стрелбата. Полицията издирва и преглежда видеозаписи. Властите призоваха всички, които разполагат с информация по случая да подадат сигнал с възможност за запазване на анонимност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 привлече исландец и се раздели с Ангел Лясков
ЦСКА 1948 привлече исландец и се раздели с Ангел Лясков
Какъв е профилът на задържаните за бунтовете във Франция?
Какъв е профилът на задържаните за бунтовете във Франция?