НОВИНИ

Все още няма следа от момичето, което изчезна в бурното море край Китен

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 10.09.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

15-годишно момиче изчезна вчера следобед в бурното море край Китен. То влязло във водата заедно със сестра си, която спасителите успели да извадят навреме.

За съжаление, детето все още е намерено. В спасителната акция се включи катер на Граничната полиция и дрон на случаен плажуващ, който оказал съдействие на полицията. Спасителната акция обаче беше прекратена вчера заради бурното море.

Тази сутрин спасителите на плаж Атлиман оглеждат района от брега, но детето остава в неизвестност. Не е ясно и кога ще бъде подновена акцията по издирване.

Инцидентът е станал малко след 16.00 ч. на неохраняема част от плажа, разказа пред БНТ старшият спасител на плажа в Китен.

След като извадихме едното момиче, то имаше много слаб пулс, наложи се изкуствено дишане, след което се върна към живота. После разбрахме, че всъщност с нея е имало още едно момиче и то е изчезнало, допълни спасителят.

Морето беше много бурно, трудно извадихме момичето, допълни спасителят, който първи се притича на помощ на давещото се момиче.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радукану на финал срещу Фернандес във финала на US Open
Радукану на финал срещу Фернандес във финала на US Open
По-малко спасители и медицински екипи на родните плажове през септември
По-малко спасители и медицински екипи на родните плажове през септември