НОВИНИ

Все по-горещо през новата седмица, живакът удря близо 40°

Горещо ще бъде днес след обяд, с температури в повечето райони над 30°, с изключение на Черноморието

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 08.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Температурите продължават постепенно да се повишават - минималните днес са от 12° в Казанлък и Добрич и 16° в София до 21° в Русе.

Горещо ще бъде след обяд, с температури в повечето райони над 30°, с изключение на Черноморието. Ще се задържи слънчево, с валежи и гръмотевици само на отделни места в планинските части от Западна България. Ще духа слаб югоизточен вятър.

И през нощта ще се задържи безоблачно, ще бъде и почти тихо. Минималните температури ще останат без промяна - между 16° и 21°. Максималните ще бъдат от 31° и 36°, под 30° отново само по Черноморието. Ще преобладава слънчево време, с валежи след обяд само на отделни места в планините. Ще духа слаб южен вятър, като по Черноморието след обяд ще се ориентира от югоизток и ще се усили до умерен. И там ще бъде слънчево с максимални температури между 24° и 28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините сутринта ще бъде слънчево, а през деня главно в Рило-Родопската област и в Западна Стара планина ще се развие купеста облачност. Само на отделни места за кратко ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен вятър с посока от запад.

Тенденцията към все по-високи температури ще продължи и през новата седмица и то на фона на слънчево и почти тихо време и малка вероятност за следобедни валежи главно в планините.

Във вторник максималните температури ще са в диапазона от 34 до 39 градуса. В сряда и в Северна България, освен в планинските райони, за кратко ще превали и прегърми и там температурите временно ще се понижат, но в четвъртък максималните в цялата страна ще бъдат над 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без секции за гласуване в детските градини в Благоевград
Без секции за гласуване в детските градини в Благоевград
Алекс Петков пред БНТ: Натрупахме самочувствие
Алекс Петков пред БНТ: Натрупахме самочувствие