НОВИНИ

Все по-хладно време сутрин и топло на обяд

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 01.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево време ни очаква и днес, в комбинация с умерен вятър с посока от север-северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна - максималните ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София около 24°.

Слаби валежи от дъжд се очакват през нощта на отделни места в източната половина от страната. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България северен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София не повече от 8-9°.

Максималните температури слабо ще се понижат спрямо днес и ще бъдат между 22° и 27°. Ще бъде предимно слънчево. Само на отделни места, главно в Централна България, слабо ще превали. Ще духа слаб и умерен северозападен, в Източна България, в това число и по Черноморието - северен вятър. И на морския бряг ще се задържи слънчево. Вълнението на морето ще бъде около 2 - 3 бала.

За пореден ден в планините ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността в масивите от Централна България. На места там ще превали дъжд. Ще остане ветровито - ще духа умерен, временно силен север-северозападен вятър.

Продължава горещата вълна в Испания и Португалия. И утре там се очакват температури над 30°, чувствително надвишаващи сезонните норми. Значителна ще е облачността над Британските острови, страните от Бенелюкс и Северна Европа. Временно интензивни валежи от дъжд, в северните райони на Скандинавския полуостров от сняг.

У нас предимно слънчево ще се задържи и във вторник и сряда. Сутрин на места ще бъде мъгливо. Минималните температури още ще се понижат, дневните слабо ще се повишат.

В четвъртък превалявания ще има главно в североизточните райони и в планините. В петък облачността ще е променлива, почти без валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдийската комисия в Англия замени двамата ВАР рефери, допуснали огромния гаф на Тотнъм-Ливърпул
Съдийската комисия в Англия замени двамата ВАР рефери, допуснали огромния гаф на Тотнъм-Ливърпул
Себастиан Корда елиминира топ поставения Талон Грийкспор на четвъртфиналите в Астана
Себастиан Корда елиминира топ поставения Талон Грийкспор на четвъртфиналите в Астана