НОВИНИ

Всички участници на Мондиал 2022 от зона "Европа"

лого Катар мондиал 2022
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 17.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

След последните световни квалификации от зона "Европа" станаха ясни отборите, които директно се класират за предстоящия Мондиал и тези които ще преминат през фазата на баражите.

Белгия, Хърватия, Дания, Англия, Франция, Германия, Сърбия, Испания, Швейцария и Нидерландия си осигуриха лидерските позиции в своите групи. Отборите на Сърбия, Швейцария, Франция, Белгия и Англия дори останаха непобедени. Дания и Германия записаха най-много победи (9) и най-много точки (27).

В баражите попаднаха тимовете на Италия, Северна Македония, Полша, Португалия, Русия, Шотландия, Швеция, Украйна, Турция и Уелс. Чехия завърши на 3-ата позиция в група "Е", а Австрия е 4-и в група "F", но те също попадат в баражите през Лигата на нациите.

Останалите отбори от зона "Европа" ще станат ясни между 24 и 29 март. Тогава са насрочени предстоящите баражи. Жребият, който ще определи двойките, ще се състои на 26 ноември (петък) в Цюрих, Швейцария.

Бразилия и Аржентина са единствените други отбори, които също се класираха за Световното първенство в Катар през 2022 г.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мугуруса и Контавейт ще спортят за титлата от Финалите на WTA
Мугуруса и Контавейт ще спортят за титлата от Финалите на WTA
Ивайло Петев се забърка в скандал заради Миралем Пянич
Ивайло Петев се забърка в скандал заради Миралем Пянич