Втори фалстарт на делото по казуса "Алепу"

от БНТ
12:14, 21.09.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Административният съд в Бургас не даде ход на делото, което трябваше да реши законно ли е брегоукрепването, под формата на хотел, над бившия „Шофьорски плаж".

Това е второто заседание по казуса, след като в края на юли делото не започна заради липсата на представител на фирмата инвеститор. Този път липсваше защитник на фирмата изпълнител под претекст, че е в болнични и извън в България.

В съда днес обаче дойде адвоката на собственика на обекта край Алепу.

Петър Кошничарски, адвокат на „Алепу Вилидж": Според мен съдията ще каже каква е истината на базата на доказателствата по делото и на това, което изложат страните. Като ги представим тези доказателства, ще ги видите.

Юрий Бошнаков, адвокат на Община Созопол: Считаме, че тезата на Окръжна прокуратура е не състоятелна, тъй като оспореното разрешение за строеж касае изграждането на обект, обем, различен от този, за който е издадено първоначалното разрешение за строеж.

Христо Колев, прокурор: Отново отложиха делото, не беше даден ход на същото поради процесуални причини. Редовно са призовани този път всички страни, но са представители болнични и невъзможност за участие поради командировка в страната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Два класа под карантина във Варна заради заразена учителка
Два класа под карантина във Варна заради заразена учителка
Сериозна липса на кадри в болницата в Гоце Делчев
Сериозна липса на кадри в болницата в Гоце Делчев