НОВИНИ

Втори мигрант почина след катастрофата на АМ "Тракия" снощи

bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 09.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Две са вече жертвите от снощната катастрофа с мигранти на автомагистрала "Тракия". Тази сутрин в сливенската болница е починал и втори пътник в самокатастрофиралия джип.

В автомобила са пътували общо 12 сирийски граждани. Шофьорът е с хуманитарен статут от месец май. Той е с черепно-мозъчна травма и му се извършва операция. Двама от пътниците в колата са в критично състояние, останалите са с по-леки наранявания.

Джип с мигранти катастрофира на АМ "Тракия", има загинал

"Общо 8 пациенти бяха транспортирани. 6 от тях бяха хоспитализирани при нас, а двама транспортирахме в неврохирургията в Сливен. От тези шест трима са с опасност за живота. Двама с тежки гръдни травми и един с черепно-мозъчна травма, останалите са с по-леки наранявания", каза д-р Валентин Вълчев, зам.-директор на МБАЛ "Свети Панталеймон", Ямбол.

По две версии работят от прокуратурата - загуба на управление на колата или техническа неизправност. Заради здравословното състояние на шофьора все още няма повдигнато обвинение и не е взета мярка за неотклонение.

"При движение по магистралата напуска пътното платно вдясно, при което се преобръща. В резултат на настъпилото произшествие имаме две жертви, към момента... След настъпилото ПТП шофьорът напуска мястото на катастрофата, бяга. След издирване е установен в местност в близост до Ямбол. След преглед се установява, че е с черепно-мозъчна травма, в момента е настанен в болницата и му се извършва операция. Заради здравословното му състояние към момента към същия не е повдигнато обвинение, не е взета мярка задържане под стража", заяви Дойчин Дойчев, окръжен прокурор Ямбол.

Текст: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На борсите: Черешите поевтиняват, лимоните поскъпват
На борсите: Черешите поевтиняват, лимоните поскъпват
Ашли Йънг ще участва в благотворителния мач на Стилиян Петров
Ашли Йънг ще участва в благотворителния мач на Стилиян Петров