НОВИНИ

Вятърът отслабва, в югоизточните райони са възможни проливни валежи

вятърът отслабва югоизточните райони възможни проливни валежи
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 28.09.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Южна и Източна България, където на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В югоизточните райони от страната са възможни локални, временно интензивни извалявания и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от североизток, но привечер постепенно ще отслабне. Минималните температури ще са между 12° и 19°, на морския бряг – от 20° до 23°, а максималните - между 23° и 28°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна по южното крайбрежие, където на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в Родопите, Странджа и Сакар ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

До края на тази и в началото на следващата седмица времето ще бъде спокойно есенно, почти без валежи, с предимно разкъсана облачност и температури над климатичните норми. Повишена вероятност за слаби валежи има в петък над Източна България, а към неделя-понеделник - в отделни, главно планински райони, където ще има повече облачност. Максималните температури в повечето райони ще са между 24° и 29,° към понеделник - с 1 до 3 градуса по-ниски, а по минималните - между 10° и 15°, по Черноморието - около 18°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие промени в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или оповестяващи информация за нарушения
Парламентът прие промени в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или оповестяващи информация за нарушения
Интер допусна обрат и отстъпи на Сасуоло на "Джузепе Меаца"
Интер допусна обрат и отстъпи на Сасуоло на "Джузепе Меаца"